ETUSIVU  |  KEITÄ OLEMME?  |  KUNDALIINIJOOGA  |  MEDITATIVE HEALING  |  SHAKTITANSSI  |  ÄÄNITERAPIA  |  TAPAHTUMAT

KUNDALIINIJOOGA

Kundaliinijooga on yhtenäinen joogajärjestelmä, jolla on yhteyksiä Bhagavad Gitan ja Patanjalin sekä Intian esihistorian vanhaan joogaperinteeseen.

Vuosituhansien ajan tätä joogaa pidettiin salaisena järjestelmänä. Sitä opetettiin vain harvoille ja valituille tietyn ryhmän tai luokan jäsenille, joilla oli henkisiä etuoikeuksia. Tapa pitää tuosta rajoituksesta kiinni oli luoda legenda, että kundaliinijooga on vaarallista...

Kundaliinijooga nähdään hyvin erilaisena joogana, koska se pidettiin salassa ja koska pelkästään fyysisyyteen keskittyvä jooga on nykyisin muodissa. Teknisesti se jakaa monia asioita muiden joogasuuntausten kanssa, mutta painotus on eri.

Tässä järjestelmässä on monia käytännönmenetelmiä, jotka auttavat ihmisen henkistä kehitystä. Yksi peruselementeistä ovat KRIYAT eli liikesarjat, jotka tasapainottavat ihmisen kolminaisuuden (keho, mieli ja henki) läpi virtaavaa energiaa.

Copyright © 2008 Darshan . All rights reserved

Yogi Bhajan syntyi 26s elokuuta 1929 Kot Harkamissa, joka oli silloin Intiaa, nykyään Pakistania. Hänen sukunsa oli Khatri (kauppias-kastia) ja Sikhejä, ja suvun hyvä varallinen asema antoi hänelle mahdollisuuden kouluttautua hyvin. Hyvin varhain hänen henkisyytensä ja kohtalonsa toivat hänet opiskelemaan ja harjoittamaan kundaliinijoogaa Mestari Sant Hazara Singhin johdolla. Jo 16-vuotiaana Bhajan saavutti kundaliinijoogan mestaruuden.

Hänellä oli kuitenkin myös tavallinen elämä. Hän opiskeli taloustieteiden maisteriksi Chandigardhin yliopistossa ja vuonna 1953 hän meni naimisiin Inderjit Kaurin kanssa. He saivat kolme lasta. Hän työskenteli armeijalle ja Intian hallitukselle 18 vuotta.

Vuonna 1968 työskennellessään kansainvälisen lentokentän tullissa eräs matkustaja tarjosi hänelle mahdollisuutta tulla Toronton yliopistoon opettamaan kundaliinijoogaa. Vajaassa vuodessa hän muutti Kanadaan ja muutamia kuukausia myöhemmin Kaliforniaan, Yhdysvaltoihin, missä hän opetti kundaliinijoogaa. Siellä hän perusti ashramin ja Healthy, Happy and Holy -järjestön, 3HO:n. Vuonna 1971 Bhajanista tuli Mahan Tantric. 1980 hänestä tuli filosofian tohtori viestinnän psykologiasta olevalla väitöskirjallaan, jonka hän kirjoitti San Franciscon Humanistisessa yliopistossa.

Kesäkuussa 1985 Bhajan perusti ensimmäisen kansainvälisen Rauhanrukouspäivä-juhlan Uudessa Meksikossa, missä hän asui viimeiset 20 vuotta elämästään.

80- ja 90-luvuilla hän jatkoi omistautumista kundaliinijoogan ja Valkoisen Tantran opettamiselle sekä ihmisten opastamiselle ja konsultoimiselle, silti eläen perhe-elämää.

Lokakuussa 2004 Yogi Bhajan kuoli Uudessa-Meksikossa. Nykyään hänen koulutetut oppilaansa jatkavat hänen viisautensa, parantavan energiansa ja kundaliinijoogan perinnön levittämistä.

Hänen päämääränään oli antaa kaikkien ihmisten kokea kundaliinin voima ja “luoda opettajia, ei kerätä seuraajia”, ihmiskunnan henkisen hyvinvoinnin vuoksi. Hän oli näkijä, joka pystyi ennalta arvaamaan ihmiskunnan tarpeen, yksityisen ja sosiaalisen jännitteen ja planeettamme kriittisen tilanteen.

Palvellen ja uhraten Yogi Bhajan näytti yhden jalon tien meidän kaikkien sisällä piilevään valoon. Valoon, joka voi herättää tietoisuuden elämässämme, jotta voimme voittaa hämmentyneisyyden ja tämän aikakautemme pinnallisuuden.

”Olet tullut äärettömästä sulautuaksesi äärettömyyteen. Äärettömyys sinussa on sielusi.”
- Yogi Bhajan 

Meditaatio, hengitysharjoitukset ja äänivärinän käyttö mantran muodossa ovat myös peruselementtejä, joilla vahvistetaan ja stimuloidaan kehon eri järjestelmiä - eityisesti umpirauhasjärjestelmää, hermostoa ja energiaa - syvän sisäisen rauhan, terveyden ja tyytyväisyyden saavuttamiseksi.

Kundaliinijooga on edistynyt joogan muoto, joka tasapainottaa ja järjestelmällisesti parantaa kehon energia-anatomiaa: chakroja (energiakeskukset), meridiaaneja (energiatiehyet) ja auraa (energiakenttä). Nämä ovat osa ihmisen energiarakennetta, jonka kundaliinijooga tuntee hyvin.

Kundaliinijoogan yleisenä tähtäimenä on lisätä ihmisen tietoisuuden laatua, tunteiden tasapainoa, fyysistä terveyttä ja henkistä tietoisuutta. Niinpä kundaliinijooga onkin määritelty tietoisuuden joogaksi.


YOGI BHAJAN

1960-luvun lopulla intialainen kundaliinijoogan mestari Yogi Bhajan alkoi perinnettä vastaan opettaa kundaliinijoogaa avoimesti kaikille, jotka etsivät aitoa henkistä kokemusta ja elämäntapaa. Hänen oma kokemuksensa kundaliinienergiasta auttoi häntä ymmärtämään muita ihmisiä.

 

Tsekkaa myös
Suomen Kundaliinijoogayhdistyksen nettisivut
www.kundaliinijoogayhdistys.fi